Education Fund Holy FamilyCare Centre Ofcolaco

Caring for orphans

Over ons


 


 

 
 
De Stichting "Education Fund Holy Family Care Centre Ofcolaco" is opgericht op 24 oktober 2005 door Margriet en Frank Kraak. Zij bezochten tot voor kort sinds 2003 jaarlijks als vrijwilligers het centrum om daar alle vormen van hulp aan de kinderen en de zusters van de congregatie OLSH te verlenen.
Het doel van de stichting is om fondsen te verwerven voor de opleiding van weeskinderen met AIDS of HIV-besmetting die wonen in het opvangcentrum Holy Family Care Centre in Ofcolaco. Meer informatie over dit Centrum treft u aan op de website van het centrum (klik op de link hierboven).
Sinds 2001 verblijven er kinderen in de leeftijd van 3 maanden t/m 14-15 jaar.
Scholing voor kleuters en kinderen die nog niet rijp zijn voor de basisschool gebeurt op het centrum zelf.
Voor kinderen die toe zijn aan de basisschool is er in het nabijgelegen dorp Calais 'primary school'.
Omdat het goed gaat met het merendeel van de kinderen in Ofcolaco hebben sinds 2005 een aantal kinderen de basisschool verlaten. Zij studeren aan een 'technical college' in Tzaneen of Polokwane. Drie oud-bewoners van het centrum hebben met onze hulp een studie afgerond en zijn aan het werk.
Ons eerste doel is om met de fondsen van de stichting in de vervolgopleiding van deze kinderen te voorzien. Dit kan door voor hen een vervolgopleiding buiten het centrum te bekostigen, of door op het centrum in de aanstelling van een of meer leerkrachten of een studiehulp te voorzien.
De stichting wil over de wijze waarop zij de gelden beheert maximale transparantie verschaffen. Daarom vindt u op deze website per kwartaal de actuele stand van zaken met betrekking tot de financiele positie.
Giften en sponsoring zijn uiteraard van harte welkom en zullen volledig ten gunste komen van de kinderen in Ofcolaco.
Education Fund Holy Family Care Centre
IBAN NL41INGB000479 2828
(BIC: INGBNL2A


         

Beleid 

Statuten

Financiën

Ontwikkelingen